Σαλάτα με πορτοκάλι, μελεκούνι Ρόδου και άνηθο





ΥΛΙΚΑ
2 πορτοκάλια
3 μελεκούνια, κομμένα σε κυβάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
1 μαρούλι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
9 κουτ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
6 κουτ. σούπας λεμόνι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. τσαγιού πιπέρι καγιέν
αλάτι
γαρνιτούρα
«φιλετάκια» πορτοκαλιού, φυλλαράκια δυόσμου

Καθαρίζετε τα πορτοκάλια από τις φλούδες, τις ίνες, τα κουκούτσια, βγάζετε τα «φιλετάκια» και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ.
Τοποθετείτε τα κρεμμυδάκια στο μπολ
με τα πορτοκάλια, προσθέτετε τον άνηθο, το μαρούλι, τις ντομάτες, τα μελεκούνια, τον μαϊντανό, το πιπέρι και το αλάτι. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το λεμόνι με το ελαιόλαδο, την μουστάρδα και περιχύνετε την σαλάτα. Ανακατεύετε την σαλάτα και  σερβίρετε αμέσως, σε μια βαθιά πιατέλα, βάζοντας επάνω στην κορυφή «φιλετάκια» πορτοκαλιού και φυλλαράκια δυόσμου. 



Σχόλια