Πένες με πέστο από λιαστές ντομάτες και γραβιέρα Νάξου




ΥΛΙΚΑ
500 γραμμ. Πένες
140 γραμμ. λιαστές ντοµάτες σε βαζάκι με λάδι
2 σκελίδες σκόρδου
1 ½  φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
250 ml ελαιόλαδο
50 γραμμ. Κουκουνάρι, καβουρντισμένο
100 γραμμ. γραβιέρα Νάξου , τριµµένη
100 γραμμ. Κομμάτι ολόκληρο γραβιέρας Νάξου
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριµµένο
1 Παγάκι 

Βάζετε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το παγάκι, τις λιαστές ντομάτες, το κουκουνάρι, το λάδι, την τριμμένη γραβιέρα, αλάτι και
πιπέρι για να πολτοποιηθούν τα υλικά και τα ρίχνετε σε μια μεγάλη μπασίνα. Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο νερό με αλάτι, τόσο που να κρατάνε (al dente) και σουρώνετε. Ρίχνετε τις καυτές πέννες μέσα στη σάλτσα πέστο και ανακατεύετε, αν χρειαστεί προσθέτετε νερό από τα μακαρόνια για πιο ρευστή σάλτσα και σερβίρετε αμέσως με φλοίδες γραβιέρας.











Σχόλια