Κρέμα με Μανταρίνι Χίου

ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο χυμό από μανταρίνι Χίου
Ξύσμα από 1 μανταρίνι Χίου
80 γραμμ. ζάχαρη
70 γραμμ. κορν φλάουρ
Για τα καραμελωμένα μανταρίνια
2-3 μανταρίνια Χίου, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι  ζάχαρη
2 κουτ. σούπας  χυμό λεμονιού
½  φλιτζάνι νερό
Γαρνιτούρα
330 ml κρέμα φυτική, χτυπημένη Σαντιγύ
5-6 μπισκότα πτι μπερ, θρυμματισμένα
100 γραμμ. φιστίκι Αίγινας, χοντροκομμένα
Φύλλα δυόσμου


Για να καραμελώσετε τα μανταρίνια, σε ένα μεγάλο τηγάνι ανακατεύετε τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Στην συνέχεια
αυξάνετε την θερμοκρασία έτσι ώστε να έχετε ένα χρυσαφένιο πηχτό σιρόπι. Σβήνετε την φωτιά, βάζετε μέσα στο σιρόπι τις φέτες των μανταρινιών, τις αφήνετε για 30-40 λεπτά και σουρώνετε.
Σε ένα μπόλ ανακατεύετε το κορν φλάουρ με 250ml του χυμού μανταρινιού ώστε να διαλυθεί. Σε μια κατσαρόλα βάζετε τον υπόλοιπο χυμό, το ξύσμα μανταρινιού, τη ζάχαρη και βράζετε ανακατεύοντας, ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη. Όταν πάρει βράση ο χυμός, προσθέτετε το μείγμα του κορν φλάουρ στο χυμό και ανακατεύετε μέχρι να δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει. Σε μπολάκια αδειάζετε το μείγμα της κρέμας. Καλύπτετε με μεμβράνη, ώστε να ακουμπάει στη κρέμα και αφού κρυώσει τοποθετείτε στο ψυγείο για 1 ώρα. Βγάζετε τα μπολάκια από το ψυγείο και γαρνίρετε με τη σαντιγί, τα καραμελωμένα μανταρίνια, μπισκότα, δυόσμο και το φιστίκι Αίγινας.



Σχόλια