Σταφιδόψωμο με Κορινθιακή Σταφίδα Βοστίτσα



ΥΛΙΚΑ
500 γραμμ.  Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
300 γραμμ. χλιαρό νερό
70 γραμμ. ελαιόλαδο
90 γραμμ. ζάχαρη,
1 κουτ. του γλυκού κανέλα
1 φλιτζάνι σταφίδες
1 κρόκο αβγού με λίγο νερό

Λιώνετε την μαγιά σε χλιαρό νερό και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μια κουζινομηχανή και πλάθετε με τον γάντζο
μέχρι να γίνει μία μαλακιά ζύμη.
Σε ένα μπόλ ρίχνετε λίγο αλεύρι βάζετε μέσα το ζυμάρι, σκεπάζετε και αφήνετε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ζυμώνετε σε μικρά καρβελάκια και στρώνετε σε ένα ταψί με λαδόκολλα να φουσκώσουν για ακόμη 40 λεπτά περίπου. Μόλις φουσκώσουν τα σταφιδόψωμα αλείφετε με τον κρόκο. Ψήνετε στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20-25 λεπτά περίπου.

Σχόλια