Τραγανό Κρασοτύρι με νιφάδες καλαμποκιού και σιρόπι βασιλικού

Υλικά για 2 άτομα
400 γραμμ. Κρασοτύρι
500 γραμμ. αλεύρι
400 γραμμ. Φρυγανιά, τριμμένη
300 γραμμ. νιφάδες καλαμποκιού (
corn flakes)
2 αβγά, χτυπημένα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι βασιλικού
200 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
500 ml νερό
μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού
Για το σερβίρισμα, στίκς πιπεριάς
Τρίχρωμες πιπεριές ( πράσινη, κόκκινη, κίτρινη )
Αλάτι-πιπέρι
παγάκια

Με ένα μαχαίρι κόβετε το Κρασοτύρι σε φέτες. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Παίρνετε ένα-ένα κομμάτι Κρασοτύρι, το περνάτε πρώτα
από το αλεύρι και από τις δυο πλευρές, στη συνέχεια από το αβγό, μετά στην
φρυγανιά, μετά πάλι από το αβγό και τέλος από τις νιφάδες καλαμποκιού.
Πιέζετε να κολλήσουν καλά και τηγανίζετε για περίπου 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ένα ροδοκόκκινο χρώμα.
Για να κάνετε τα στικς πιπεριάς, κόβετε τις πιπεριές κατά μήκος στα τέσσερα και καθαρίζετε εσωτερικά τα νεύρα με ένα μαχαίρι, κόβετε σε μπαστουνάκια και βάζετε μέσα σε ένα μπόλ με νερό και πάγο. Τοποθετείστε στο ψυγείο και μετά από 1 ώρα βγάζετε από το νερό και στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Για να κάνετε το σιρόπι βασιλικού, ρίχνετε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα τηγανάκι, το αφήνετε να πάρει μία βράση και προσθέτετε τα φύλλα βασιλικού. Βράζετε μέχρι το σιρόπι να γίνει παχύρευστο αλλά όχι πολύ σφιχτό. Ρίχνετε στις πιπεριές αλάτι, πιπέρι και σερβίρετε μαζί με το Κρασοτύρι και το σιρόπι βασιλικού.



Σχόλια