Σφέλα τυλιχτή με φύλλο κρούστας, λιαστή ντομάτα και μέλι




Υλικά για 4 άτομα
500 γραμμ. Σφέλα 
8 φύλλα κρούστας
100 γραμμ.  βούτυρο, λιωμένο
100 γραμμ. Σουσάμι
1 αβγό, χτυπημένο
Για το μίγμα λιαστής ντομάτας
½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι πάστα ελιάς
3-4 φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
1 κουτ. Γλυκού ρίγανη
Για το σερβίρισμα
100 γραμμ. Μέλι

Για να κάνετε την γέμιση λιαστής ντομάτας, σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε. Κόβετε τη σφέλα σε τέσσερις φέτες. Διπλώνετε το
κάθε φύλλο κρούστας στη μέση και το αλείφετε με βούτυρο. Τοποθετείτε στο κέντρο της άκρης κάθε φύλλου από μια φέτα σφέλας, επάνω μια κουταλιά της σούπας από την γέμιση και διπλώνετε σε φακελάκια.
Βάζετε τα φακελάκια σε ταψάκι με λαδόκολλα, αλείφετε με ένα πινέλο το χτυπημένο αβγό, πασπαλίζετε με  σουσάμι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 13-15 λεπτά. Σερβίρετε τα φακελάκια με το μέλι.



Σχόλια