Σαγανάκι με Αρσενικό Νάξου και γλυκόξινη σάλτσα




ΥΛΙΚΑ
500 γραμμ. αρσενικό Νάξου, κομμένο σε μεγάλα μπαστουνάκια
2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι 
2 κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα
1 φλιτζάνι τσαγιού σουσάµι
2 κουτ. μαύρο σουσάμι
3 αυγά
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για την γλυκόξινη
250 ml ξύδι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουτ. σούπας αλάτι
250 ml χυμό πορτοκαλιού
130 ml  συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύετε καλά το αλεύρι µε την πάπρικα
Σε ένα άλλο πιάτο βάζετε τα δύο είδη σουσαμιού.
Σε ένα τρίτο πιάτο χτυπάτε ελαφρώς τα αυγά. Τέλος, σε ένα
άλλο µπολ βάζετε νερό. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε µέτρια προς δυνατή φωτιά. Βουτάτε τα κομμάτια τυριού πρώτα στο νερό και μετά τα ρίχνετε στο αλεύρι. να καλυφθούν καλά, τα τινάζατε τα βυθίζετε στο αυγό. Τα ρίχνετε στο σουσάµι. Ρίχνετε στο λάδι και  τηγανίζετε για 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει το σουσάµι. Τα βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Για να κάνετε την γλυκόξινη σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύετε όλα τα υλικά εκτός από το κορν φλάουρ, το οποίο το διαλύετε πρώτα σε λίγο κρύο νερό και μετά το προσθέτετε και αυτό με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνετε το μείγμα να βράσει  για 10 λεπτά. Σερβίρετε με την γλυκόξινη.


Σχόλια