Σαλάτα με Ακτινίδιο Πιερίας και φουντούκια


Υλικά για 2 άτομα
1 μικρό μαρούλι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 μικρό Ραντίτσιο, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 ματσάκι ρόκα
1 φλιτζάνι λάχανο λευκό, τριμμένο
2 καρότα, τριμμένα
2 ακτινίδια ξεφλουδισμένα, και κομμένα σε φέτες
¼ φλιτζ. καβουρδισμένα φουντούκια
3-4 ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
½  φλιτζάνι ελαιόλαδο
Φλοίδες παρμεζάνας
Αλάτι
Φρεσκοτριµµένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Κριτσίνια ολικής

Σε ένα μπόλ ρίχνετε το μαρούλι, την ρόκα, το ραντίτσιο, τα καρότα, το λάχανο, τα ακτινίδια, τα φουντούκια και τα ντοματίνια. Για να κάνετε την σάλτσα, σε
ένα μπόλ ρίχνετε την μουστάρδα και σιγά-σιγά προσθέτετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε, ρίχνετε το σκόρδο, το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια λεία σάλτσα . Περιχύνετε τη σαλάτα ανακατεύετε και σερβίρετε με Κριτσίνια.


Σχόλια