
Υλικά για 2 άτομα
2 στήθη κοτόπουλου
Μαρινάδα
2 κουτ. Σούπας μουστάρδα
1 κουτ. Σούπας ρίγανη
1 κουτ. Σούπας θυμάρι
2 κουτ. Σούπας μέλι
2-3 κουτ. Σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
Για την σαλάτα
½ μαρούλι
4 φύλλα μαρούλι σγουρό, κόκκινο
2 μήλα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
2 κουτ. σούπας φουντούκια
2-3 κομματάκια καρύδι γλυκό του κουταλιού
3 κουτ. σούπας Ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
για την σάλτσα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας μέλι
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 κουτ. τσαγιού αλάτι
γαρνιτούρα
φλοίδες παρμεζάνας
κρουτόν
Πλένετε το κοτόπουλο, το κόβετε σε κομμάτια και το
βάζετε σε ένα μπόλ μαζί με την μαρινάδα στο ψυγείο για 1 ώρα. Αφού
βγάλετε το κοτόπουλο
από το ψυγείο το αφήνετε να πάρει θερμοκρασία δωματίου και ψήνετε σε ένα τηγάνι
με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Πλένετε τα φύλλα
των μαρουλιών και τα σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια,
τα κόβετε σε μια πιατέλα και προσθέτετε τα μήλα, τα κομμάτια του κοτόπουλου, το
γλυκό του κουταλιού και τα φουντούκια.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το μέλι,
τη μουστάρδα, το χυμό λεμόνι και το αλάτι. Περιχύνετε με τη σάλτσα τη σαλάτα, ανακατεύετε και σερβίρετε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου