Pancakes με καραμελωμένα Φιρίκια Πηλίου





Υλικά για 2 άτομα

250 γραμμ. γάλα
1 αυγό
40 ml. Ελαιόλαδο
50 γραμμ. ζάχαρη
180 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
10 γραμμ. Μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
για τα φιρίκια
4-5 φιρίκια
1 φλιτζάνι καρύδια
70 γραμμ. Ζάχαρη
50 γραμμ. Βούτυρο
30 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού κανέλα 
Γαρνίρισμα
Μέλι

Σε ένα μπολ χτυπάτε με ένα φουέ το αυγό μαζί με το γάλα, το ελαιόλαδο,
τη ζάχαρη, το αλεύρι, το Μπέικιν πάουντερ και την βανίλια.  Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λαδώνετε ελαφρώς και με μια κουτάλα ρίχνετε τον χυλό σε μέτρια φωτιά και ψήνετε μέχρι η επιφάνεια της τηγανίτας να
γεμίσει με φυσαλίδες που έχουν σκάσει. Γυρίζετε με μία σπάτουλα και ψήνετε για λίγο και από την άλλη μεριά. Ψήνετε όλο τον χυλό . Ξεφλουδίστε τα φιρίκια και κόψτε τα σε φέτες. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίξτε την ζάχαρη και το βούτυρο, όταν λιώσει και γίνει μια ρευστή καραμέλα ρίξτε τα φιρίκια, με τα καρύδια, την κανέλα και γυρίστε μετά από 2 λεπτά. Αφήστε να μαλακώσουν ελαφρώς σε μέτρια φωτιά. Σερβίρετε τα pancakes μαζί με τα μήλα και λίγο μέλι.


Σχόλια