Αλμυρό cheesecake με κρητικό παξιμάδι και καραμελωμένα ντοματίνια


   

Υλικά για 4 άτομα
Για τη βάση
250 γραμμ. Κρητικά παξιμάδια κρίθινα
2 κουτ. σούπας φουντούκια
125 γραμμ. Βούτυρο, λιωμένο
Για τα καραμελωμένα ντοματινια
30 ντοματινια
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσάμικο κρέμα
Για την κρέμα
600 γραμμ. τυρί cottage
500 γραμμ. τυρί κρέμα 
Αλάτι- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
3 κουτ. σούπας κάππαρη
2 κουτ. Σούπας Φρέσκια ρίγανη
2 κουτ. σούπας φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι

Σε ένα multi βάζετε τα παξιμάδια και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν σκόνη μαζί με τα φουντούκια. Αδειάζετε σε ένα μπολ και από πάνω ρίχνετε το
λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε καλά μέχρι να
ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε μια κουζινομηχανή ανακατεύετε τα τυριά μέχρι να γίνουν αλοιφή. Τοποθετείτε στο κέντρο μιας πιατέλας το τσέρκι ή αντίστοιχα σε μια φόρμα για κέικ με αποσπώμενο πάτο και βάζετε στη βάση το μείγμα του παξιμαδιού, πιέζετε ελαφρά ώστε να μοιραστεί ομοιόμορφα και να αποκτήσει πάχος 2-3 εκ. Από πάνω στρώνετε το μείγμα των τυριών. Αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.
Για να καραμελώσετε τα ντοματινια, ρίχνετε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, προσθέτετε τα ντοματινια, το μέλι, τη ζάχαρη, το βαλσαμικο ξίδι κρέμα και ανακατεύετε το μείγμα για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει και να γλασάρουν τα ντοματίνια.
Περιχύνετε με τα ντοματινια, ξεφορμάρετε το cheesecake, σκορπάτε φυλλαράκια φρέσκων μυρωδικών, την κάππαρη και σερβίρετε.



Σχόλια