Τραχανόπιτα με γαλοτύρι





Υλικά για 6-8 άτομα

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
1 λίτρο γάλα 
300 γραμμ. τραχανάς ξινός 
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 
600 γραμμ. γαλοτύρι 
250 γραμμ. κατσικίσιο τυρί 
5 αυγά, χτυπημένα 
2 κουτ. σούπας βούτυρο
αλάτι - πιπέρι 

Σε μια κατσαρόλα βράζετε σε χαμηλή φωτιά το γάλα και προσθέτετε τον τραχανά για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφού βράσει ο
τραχανάς, βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά κι αφήνετε να κρυώσει. Προσθέτετε το βούτυρο, το κατσικίσιο τυρί, το γαλοτύρι, ελάχιστο αλάτι, πιπέρι, τα αυγά και ανακατεύετε πολύ καλά. Σε ένα λαδωμένο ταψί στρώνετε 3 φύλλα ώστε να εξέχουν έξω από το ταψί, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα με ένα πινέλο, και αδειάζετε τη γέμιση. Σκεπάζετε την πίτα με τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα. Βάζετε τις άκρες προς τα μέσα. Χαράζετε ελαφρώς την επιφάνεια των φύλλων και βρέχετε με λίγο νερό. Ψήνετε για 1 ώρα περίπου, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. 

Σχόλια