Λουκουμάδες με Αγκινάρες Ιρίων






Υλικά για 20 λουκουμάδες
5 αγκινάρες
Για το κουρκούτι
1 φλιτζάνι μπύρα
2 κουτ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουτ. τσαγιού αλάτι
1 αβγό ολόκληρο
1 κρόκο αβγού
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
1φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι, ψιλοκομμένο μαϊντανό
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
γαρνιτούρα
3 κουτ. σούπας φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Καθαρίζετε τις αγκινάρες, τις κόβετε στα τέσσερα και τις βράζετε σε μια κατσαρόλα για περίπου 15 λεπτά σε νερό. Τις στραγγίζετε σε
απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και  το λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
Για να φτιάξετε το χυλό, ρίχνετε σε ένα μπόλ την μπύρα, το ελαιόλαδο, προσθέτετε το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, το αλάτι και τους κρόκους, προσθέτετε το αλεύρι σιγά-σιγά, ανακατεύετε και αφήνετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Έπειτα με ένα φουέ σε ένα μπόλ χτυπάτε το ασπράδι σε μαρέγκα, τη ρίχνετε στο χυλό και ανακατεύετε ελαφρά. Τέλος βυθίζετε τις αγκινάρες στο χυλό.
Βάζετε μια κατσαρόλα στη φωτιά μαζί με αρκετό σπορέλαιο να κάψει και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνετε από το χυλό ένα-ένα τα κομμάτια αγκινάρας και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα. Όσα κομμάτια είναι έτοιμα τα βγάζετε, σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά λάδια. Σερβίρετε με φρέσκο κόλιανδρο.

Σχόλια