Ρύζι με λαχανικά και Σταφίδες Ηλείας


Υλικά για 4 άτομα

250 γραμμ. ρύζι Καρολίνα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
200 γραμμ. Μανιτάρια, σε φέτες
2 μεγάλα καρότα, κομμένα μπαστουνάκια
80 γραμμ. Σταφίδα Ηλείας
1 πράσινη  πιπεριά, σε μπαστουνάκια
1 κόκκινη πιπεριά, σε μπαστουνάκια
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας βούτυρο
2 ½  φλιτζάνια χλιαρό νερό
½ φλιτζάνι μαϊντανό 
Αλάτι -πιπέρι


Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν , ρίχνετε τα κρεμμύδια και σοτάρετε ελαφρώς, προσθέτετε τα
μανιτάρια, τα καρότα, τις σταφίδες και τις πιπεριές και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν Προσθέτετε το ρύζι, αφήνετε 3 λεπτά ανακατεύοντας και σβήνετε με το λευκό κρασί. Αφήνετε να εξατμιστεί και προσθέτετε ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι. Με δύο πιρούνια ανασηκώνετε το ρύζι για να αφρατέψει, χωρίς να λιώσει. Κρατάτε το ρύζι ζεστό και όταν το σερβίρετε στο πιάτο, ρίχνετε από πάνω λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σχόλια