Λιγκουίνι με σάλτσα από Σύκα Βραυρώνας Μαρκοπούλου και αμύγδαλα



Υλικά για 4 άτομα
500 γραμμ.   Λιγκουίνι 
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3-4 σύκα ώριμα
½ φλιτζάνι  αμύγδαλα  χωρίς φλούδα , αλεσμένα
4-5 λωρίδες μπέικον, ψιλοκομμένο
1 κουτ. τσαγιού κάρυ
λίγο ελαιόλαδο
γαρνίρισμα
200 γραμμ. Γραβιέρα, τριμμένη

Βράζετε τα ζυμαρικά al dente  σε αλατισμένο νερό. Κρατάτε μισό φλιτζάνι απ' το νερό που έβρασαν στην άκρη.  Σε  τηγάνι βάζετε το κρεμμύδι
και μόλις μαραθεί προσθέτετε το μπέικον. Τσιγαρίζετε σε λίγο λάδι και έπειτα βάζετε τα σύκα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες. Βάζετε αλάτι, πιπέρι και λίγο κάρυ όπως επίσης και τα αμύγδαλα.
Ανακατεύετε  για 5-6 λεπτά και προσθέτετε το νερό που κρατήσατε ώστε να γίνει ζουμερή η σάλτσα. Μέσα στο τηγάνι περνάτε τα ζυμαρικά  για 1 λεπτό μαζί με τη σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.  Σερβίρετε με τυρί.







Σχόλια