Πορτοκαλόπιτα με Πορτοκάλια Μάλεμε Χανίων Κρήτης





ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
500 γραμμ. Γιαούρτι στραγγιστό
180 γραμμ. ζάχαρη
5 αβγά
250 ml ηλιέλαιο
1 βανίλια
20 γραμμ. Μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα πορτοκαλιού από 1 μεγάλο πορτοκάλι

Για το Σιρόπι
300 ml νερό
500 γραμμ. ζάχαρη
1 ξύλο Κανέλας
Χυμό από ½ λεμόνι
Χυμό από 2 πορτοκάλια
Φλούδα 1 πορτοκαλιού


Σε ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί τσαλακώνετε τα φύλλα κρούστας, ένα-ένα με τα δάχτυλα, σαν βεντάλια μέχρι να γεμίσει το ταψί και να τελειώσουν τα φύλλα. Tα αφήνετε για 8 λεπτά περίπου ώστε να
ξεραθούν.
Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπόλ τα αβγά και τα χτυπάτε καλά να αφρατέψουν, προσθέτετε το γιαούρτι, την ζάχαρη, το σπορέλαιο, την βανίλια, το Μπέικιν και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Αδειάζετε το μείγμα πάνω από τα φύλλα και με ένα μαχαιράκι ανοίγετε λίγο τα φύλλα γύρω-γύρω να πάει παντού.
Αφήνετε 15 λεπτά να φουσκώσουν τα φύλλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει για 30-35 λεπτά περίπου.
Για να κάνετε το σιρόπι, ρίχνετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζετε για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Περιχύνετε το ζεστό γλυκό µε το κρύο σιρόπι και αφήνετε να απορροφηθεί καλά. Τρώγεται το ίδιο ευχάριστα ζεστό και κρύο. 
Συμβουλή : εάν θέλετε τα φύλλα να γίνουν ποιο νόστιμα, πριν τα ψήσετε τα αλείφετε με σπορέλαιο και τα ψήνετε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, να ροδίσουν.


Σχόλια