Τάρτα με μανιτάρια και κασέρι




Υλικά για 4 άτομα
1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας ψυγείου
300 γραμμ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
500 γραμμ. κασέρι, τριμμένο
1 αβγό
115 ml. κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι φρυγανιά, τριμμένη
ελαιόλαδο
200 γραμμ. βούτυρο
βούτυρο και αλεύρι για το άλειμμα του ταψιού

αλάτι-πιπέρι

Βάζετε το φύλλο της φρέσκιας σφολιάτας σε μία φόρμα
τάρτας, με διάμετρο γύρω στα 25 εκ., αφού
πρώτα έχετε αλείψει την φόρμα με βούτυρο και την έχετε πασπαλίσει με αλεύρι. Στη συνέχεια με ένα μαχαίρι καθαρίζετε τις άκρες που περισσεύουν.
Τρυπήστε την βάση της τάρτας με ένα πιρούνι και τοποθετείστε την φόρμα στο ψυγείο για 20 λεπτά, για να μη «μαζέψει» στο ψήσιμο.
Στη συνέχεια ετοιμάζετε τη γέμιση, ζεσταίνετε λίγο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρετε τα μανιτάρια ελαφρώς και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Κρατήστε λίγο κασέρι, σχεδόν ½ φλιτζάνι και ανακατέψτε το υπόλοιπο κασέρι  με το αβγό και την κρέμα γάλακτος.
Βγάζετε την τάρτα από το ψυγείο και την πασπαλίζετε με φρυγανιά τριμμένη στην βάση της, στρώνετε το μείγμα με το κασέρι και από επάνω, στρώνετε τα  μανιτάρια και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι κασέρι.
Ψήνετε την τάρτα για περίπου 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.   

Σχόλια