Γιουβαρλόσουπα




Υλικά

600 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/4 φλιτζ. ρύζι Καρολίνα
2 κουτ. Σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κουτ. Σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
2 κουτ. Σούπας μουστάρδα
1 αβγό
2-3 κουτ. Σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
Για τη σούπα
4 κουτ. Σούπας ελαιόλαδο
1 καρότο, σε μικρά κυβάκια
1 πατάτα, σε μικρά κυβάκια
1½ λίτρο νερό ζεστό
2 αβγά
Χυμό από 2 λεμόνια
1 φλιτζ. αλεύρι

Σε μία μεγάλη λεκάνη ανακατεύετε τον κιμά με τα κρεμμύδια, το
ρύζι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, την μουστάρδα, το αβγό και το
ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να
ομογενοποιηθούν τα υλικά και πλάθεται σε μικρά μπαλάκια.
Αλευρώνετε τα γιουβαρλάκια και τα
βάζετε σε μια μεγάλη πιατέλα.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο τα καρότα
με τις πατάτες και προσθέτετε το νερό. Στην συνέχεια προσθέτετε
ένα- ένα τα γιουβαρλάκια και τα αφήνετε να βράσουν σε μέτρια
θερμοκρασία, σκεπάζοντας την κατσαρόλα για περίπου 30 λεπτά.
Κατόπιν, κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και σε ένα
μπολ χτυπάτε ελαφρά τα αβγά, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και
συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνετε λίγες κουταλιές από το ζουμί της
σούπας. Ρίχνετε το αβγολέμονο μέσα στην σούπα και ανακατεύετε
πιάνοντας την κατσαρόλα από τα χερούλια κάνοντας κυκλικές
κινήσεις.

Σχόλια