Υλικά
1 κιλό αλεύρι σκληρό για ψωμί
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. πράσινες ελιές, σε φιλέτα
20 γραμμ. Αλάτι
650 ml. Χυμό πορτοκάλι, μήλο, καρότο, σε θερμοκρασία δωματίου
Βάζετε στον κάδο της κουζινομηχανής το αλεύρι, την μαγιά, το δυόσμο, τις ελιές και ζυμώνετε με τον γάντζο. Προσθέτετε το αλάτι μέσα στον χυμό, ανακατεύετε με ένα κουτάλι και προσθέτετε σιγά- σιγά μέσα στον κάδο. Ζυμώνετε μέχρι
η ζύμη να ξεκολλά από τα τοιχώματα. Σε ένα μπόλ ρίχνετε λίγο αλεύρι και βάζετε μέσα
το ζυμάρι, σκεπάζετε και αφήνετε για 40 λεπτά σε ζεστό μέρος μέχρι να
διπλασιαστεί σε όγκο.650 ml. Χυμό πορτοκάλι, μήλο, καρότο, σε θερμοκρασία δωματίου
Βάζετε στον κάδο της κουζινομηχανής το αλεύρι, την μαγιά, το δυόσμο, τις ελιές και ζυμώνετε με τον γάντζο. Προσθέτετε το αλάτι μέσα στον χυμό, ανακατεύετε με ένα κουτάλι και προσθέτετε σιγά- σιγά μέσα στον κάδο. Ζυμώνετε μέχρι
Ζυμώνετε σε καρβέλια, αφήνετε τη ζύμη σε ένα ταψί με αλεύρι να φουσκώσει, για 40 λεπτά περίπου, χαράζετε με ένα μαχαίρι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου, στον αέρα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου