Τούρτα fudje χωρίς αβγά με μους πραλίνας


Βάση
180 γραμμ. Αλεύρι
120 γραμμ. Σκόνη κακάο
2 κουτ. σούπας Μαγειρική σόδα
2 κουτ. σούπας Άρωμα βανίλιας σε υγρή μορφή
140 γραμμ. Ζάχαρη άχνη
750 ml. Γάλα

Σάλτσα σοκολάτας επικάλυψη
125 γραμμ. Κακάο σκόνη 
350 γραμμ. Άχνη ζάχαρη 
110 γραμμ. Βούτυρο 
1 κουτ. σούπας Άρωμα βανίλιας σε υγρή μορφή
250 ml. Κρέμα γάλακτος 
 
Γέμιση μους πραλίνας
500 γραμμ. Πραλίνα φουντουκιού
500 γραμμ. Κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγυ
100 γραμμ. Κουβερτούρα σοκολάτα, κομμένη σε κομματάκια

Σιρόπι
100 ml. Νερό
50 γραμμ. Ζάχαρη
15 ml. Ουίσκι

Γαρνίρισμα
5-6 Μπισκότα Oreo
100 γραμμ. Λιωμένη κουβερτούρα

1ο Στάδιο : Παρασκευή βάσης
Τοποθετείτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα χτυπάτε σε μια κουζινομηχανή,  μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Βουτυρώνετε 4 ταψάκια διαμέτρου 19 εκ. και ψήνετε στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά στον αέρα. Τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.
2ο Στάδιο: Παρασκευή σοκολάτας επικάλυψης.

Τοποθετείτε στην κουζινομηχανή όλα τα υλικά και τα χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
3ο Στάδιο: Παρασκευη Μούς πραλίνα (γέμιση)
Τοποθετείτε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος (κρύα) και τη χτυπάτε μέχρι να πάρει όγκο και να γίνει σαντιγύ. Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύεται προσεκτικά με μια μαρίζ μικρές δόσεις πραλίνας, με μικρές δόσεις από τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος μέχρι να επιτύχετε την πλήρη ένωση τους. Προσοχή: δε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μίξερ γι αυτή τη διαδικασία. Τέλος προσθέτετε τα κομματάκια κουβερτούρας και ανακατεύετε.
4o Στάδιο: Παρασκευη Σιροπιού
Για να κάνετε το σιρόπι βράζετε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και όταν λιώσει η ζάχαρη αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε το ουίσκι.
Συναρμολόγηση: Βάζετε την μια από τις τέσσερις βάσεις σε μια τουρτιέρα και σιροπιάζετε, προσθέτετε την μους και επαναλαμβάνετε την διαδικασία και με τις άλλες τρείς βάσεις. Στην συνέχεια απλώνετε την τούρτα με την επικάλυψη σοκολάτας. Βάζετε στην κορυφή θρυμματισμένα μπισκότα Oreo και ρίχνετε άτσαλα λιωμένη κουβερτούρα με ένα κουτάλι. Βάζετε στο ψυγείο και σερβίρετε μετά από μια ώρα.


Σχόλια