Υλικά
500 γραμμ. διάφορα λαχανικά ( καρότα, πιπεριές, φασολάκια )
500 γραμμ. Γαρίδες μέτριες
3-4 κουτ. Σούπας σησαμέλαιο
Για την σάλτσα
400 ml. γάλα καρύδας light
1 κουτ. τσαγιού κάρυ
2 κουτ. Σούπας ξύδι
2 κουτ. Σούπας σόγια sauce
Για το σερβίρισμα
Ρύζι μπασμάτι
Σε ένα μπόλ ανακατεύετε όλα τα υλικά της σάλτσας.
Καθαρίζετε το έντερο από τις γαρίδες με ένα πιρούνι η μια οδοντογλυφίδα και
βγάζετε τις
καρκάσες κρατώντας μόνο την ουρά και το κεφάλι. Σε ένα μεγάλο wok σοτάρετε τις γαρίδες με το
σησαμέλαιο, για 2-3 λεπτά μέχρι
να πάρουν χρώμα και να μην γίνουν λάστιχο.
Βγάζετε τις γαρίδες από το wok σε ένα πιάτο. Στην
συνέχεια προσθέτετε τα λαχανικά, μαζί με το μείγμα της σάλτσας και ανακατεύετε. Χαμηλώνετε την φωτιά και
βράζετε για 4-5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τέλος προσθέτετε τις γαρίδες και
ανακατεύετε για 1 λεπτό. Σερβίρετε με ρύζι basmati.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου