Κοτόπουλο με σάλτσα μελιού και σουσάμι

Υλικά
800 γραμμ.  στήθος κοτόπουλο
120 γραμμ.  Μέλι  
180 ml. Σόγια sauce
1 μέτριο κρεμμύδι, σε φέτες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένο
1  κουτ. τσαγιού τζίντζερ, τριμμένο
3 κουτ. Σούπας σουσάμι
Αλάτι- πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για το Σερβίρισμα
Ρύζι μπασμάτι
φρέσκο κρεμμυδάκι



Παίρνετε το  στήθος κοτόπουλου, το τοποθετείτε σε ένα
ξύλο κοπής και καλύπτετε με μεμβράνη. Χρησιμοποιήστε ένα μπάτι και κοπανάτε απαλά τα φιλέτα κοτόπουλου μέχρι να μειωθεί το πάχος. Κόψτε το κάθε φιλέτο σε μπαστουνάκια.  
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Προσθέστε το κοτόπουλο, τα κρεμμυδάκια, το τζίντζερ, το σουσάμι, αλάτι, πιπέρι και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο.
Μειώστε τη φωτιά στη μέση και ρίχνετε σιγά- σιγά στο τηγάνι τη σόγια sauce και το μέλι. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τοποθετήστε σε μια πιατέλα και γαρνίρετε με φρέσκο κρεμμυδάκι και συνοδέψτε με ρύζι ατμού.






Σχόλια