Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

Λαζάνια με σπανάκι , φέτα και κόκκινη σάλτσα


Υλικά
1 πακέτο λαζάνια  
Για την Σάλτσα Ντομάτας
200 γραμμ. Χυμό Ντομάτας, συμπυκνωμένο 
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας μηλοξιδο
2 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Φρέσκο Θυμάρι
Φρέσκο Βασιλικό
1 κουτ. Τσαγιού Κανέλα
Αλάτι - πιπέρι
Για την Γέμιση
500 γραμμ. Τυρί φέτα Δωδώνη
800 γραμμ. σπανάκι καθαρισμένο, κομμένο και στραγγισμένο
Για την σάλτσα μορνέιγ
100 γραμμ. φρέσκο βούτυρο
100 γραμμ. αλεύρι
1 λίτρο  γάλα πλήρες, χλιαρό
100 γραμμ. τυρί Φέτα , χοντροκομμένη
1 κρόκο αβγού
Λίγο Μοσχοκάρυδο
Αλάτι-πιπέρι
Για το πασπάλισμα
100 γραμμ. τυρί φέτα, τριμμένη
100 γραμμ. Φρυγανιά τριμμένη


Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι το σκόρδο και το σπανάκι σε δόσεις. Σοτάρετε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, να
μαλακώσει και να πιεί το περισσότερο νερό του. Στην συνέχεια βάζετε τα υπόλοιπα υλικά για την σάλτσα ντομάτας και βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.
Για να κάνετε την σάλτσα μορνειγ, ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και όταν αρχίσει να λιώνει προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε συνέχεια με το σύρμα σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνετε το γάλα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πήξει αρκετά. Στην συνέχεια κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε τον κρόκο, την φέτα και ανακατεύετε.
Στρώνετε στο πυρέξ μία στρώση κρέμα και καλύπτετε τον πάτο του πυρέξ με λαζάνια.
Κάνετε στρώσεις εναλλάξ με σάλτσα ντομάτας, τυρί φέτα και ζυμαρικών, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Περιχύνετε με την κρέμα, πασπαλίζετε με την φέτα και την τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια για  40-50 λεπτά περίπου.
Αφήνετε να κρυώσει το φαγητό και σερβίρετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...