Υλικά
400 γραμμ. Χαλούμι Δωδώνη
500 γραμμ. αλεύρι
400 γραμμ. Φρυγανιά, τριμμένη
300 γραμμ. νιφάδες καλαμποκιού (corn flakes)
2 αβγά, χτυπημένα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι βασιλικού
200 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
500 ml νερό
μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού
400 γραμμ. Φρυγανιά, τριμμένη
300 γραμμ. νιφάδες καλαμποκιού (corn flakes)
2 αβγά, χτυπημένα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι βασιλικού
200 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
500 ml νερό
μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού
Για
το σερβίρισμα
ντοματινια
Με ένα μαχαίρι κόβετε
το χαλούμι σε φέτες.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο.
Παίρνετε ένα-ένα κομμάτι χαλούμι, το περνάτε πρώτα από το αλεύρι και από τις δυο πλευρές, στη συνέχεια από το αβγό, μετά στην
φρυγανιά, μετά
πάλι από το αβγό και τέλος από τις νιφάδες καλαμποκιού. Παίρνετε ένα-ένα κομμάτι χαλούμι, το περνάτε πρώτα από το αλεύρι και από τις δυο πλευρές, στη συνέχεια από το αβγό, μετά στην
Πιέζετε να κολλήσουν καλά και τηγανίζετε για περίπου 1-2 λεπτά
από την κάθε πλευρά μέχρι
να πάρουν ένα ροδοκόκκινο χρώμα.
Για να κάνετε το σιρόπι βασιλικού,
ρίχνετε
τη ζάχαρη και το νερό σε ένα τηγανάκι, το αφήνετε να πάρει μία βράση και
προσθέτετε τα φύλλα βασιλικού. Βράζετε μέχρι το σιρόπι να γίνει παχύρευστο αλλά
όχι πολύ σφιχτό.
Σερβίρετε με τα ντοματινια
και με το σιρόπι βασιλικού.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου