Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

Κριθαράκι Σμυρνέϊκο κοκκινιστό


Υλικά 

250 γραμμ. Κριθαράκι Melissa ολικής
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά κέρατο, σε ροδέλες
½  φλιτζάνι κόκκινο κρασί
400 ml ζωμός λαχανικών
400 γραμμ. Melissa τομάτα
6-7 κουτ. Σούπας ελαιόλαδο
θυμάρι φρέσκο
αλάτι-πάπρικα
Για το σερβίρισμα
τριμμένη παρμεζάνα,


Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν.  Ρίχνετε στην κατσαρόλα το
κριθαράκι και ανακατεύετε μέχρι να απορροφήσει το λάδι και σβήνετε με το κρασί. 
Προσθέτετε το ζωμό, την τομάτα, το αλάτι, την πάπρικα, το θυμάρι και ανακατεύετε. Σκεπάζετε το φαγητό και το αφήνετε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να δέσει με τη σάλτσα.
Σερβίρετε το κριθαράκι με τριμμένη παρμεζάνα.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...