Λαχταριστές Σκορδαλιές


Ρεβίθια Σκορδαλιά με Ταχίνι


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

300 γραμμ. Ρεβίθια, βρασμένα και ξεφλουδισμένα
1 κουτ. σούπας ταχίνι
6 σκελίδες σκόρδο
χυμό από ½ λεμόνι
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι 
Πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά

εκτέλεση:  

Ρίχνετε σε ένα μπλέντερ τα ρεβίθια, το ταχίνι, το σκόρδο και συνεχίζετε το άλεσμα, ρίχνοντας λίγο-λίγο το λάδι, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι.
Δουλεύετε καλά μέχρι να
γίνει το μείγμα αφράτο. Το βάζετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με την πάπρικα.





Σκορδαλιά με Πατάτες και Κρόκο Κοζάνης

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

300 γραμμ. Πατάτες, βρασμένες και λιωμένες
½ κουτ. τσαγιού κρόκο Κοζάνης
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο (χτυπημένες στο γουδί)
2 κουτ. σούπας ξύδι
χυμό από ½ λεμόνι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 
αλάτι

εκτέλεση:  
Σε ένα μπολ προσθέτετε τις πατάτες, τον κρόκο Κοζάνης, το αλάτι, το σκόρδο και δουλεύετε καλά με ένα πιρούνι. Στην συνέχεια ρίχνετε
εναλλάξ το λάδι, το ξύδι, λεμόνι και ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.

  





Σχόλια