Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

Παστίτσιο με φακές, μανιτάρια και κρέμα γιαουρτιού

Υλικά

500 γραμμ. μακαρόνια για παστίτσιο Νο2 η Νο3
300 γραμμ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
250 γραμμ. ΦΑΚΕΣ βρασμένες
150 γραμμ. Μανιτάρια σε φέτες
2 ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
Λίγο γαρίφαλο, σε σκόνη
Φύλλα από 1 μεγάλο ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
2 ασπράδια αβγού
150 γραμμ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
10 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
Ελαιόλαδο 
Αλάτι
πιπέρι
Για την κρέμα γιαουρτιού:

500 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτ. γλυκού  μοσχοκάρυδο
20 ml ελαιόλαδο
3 αβγά, κατά προτίμηση 
Aλάτι
πιπέρι 


Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από ότι αναγράφει η συσκευασία. Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο
σοτάρετε

τα κρεμμύδια με τα μανιτάρια και τις φακές και σβήνετε με λευκό κρασί.  Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το μαϊντανό και το γαρίφαλο. Αλείφετε ένα ταψί η πυρέξ με ελαιόλαδο. Ανακατεύετε τα ζυμαρικά με τα 2 ασπράδια και απλώνετε στο ταψί. Ανακατεύετε με το ανθότυρο και από επάνω στρώνετε το μείγμα της φακής. Για την κρέμα γιαουρτιού ανακατεύετε όλα τα υλικά και στρώνετε από πάνω από τα μακαρόνια και το μείγμα της φακής. Στρώνετε καλά και πασπαλίζετε με την τριμμένη κεφαλογραβιέρα και την φρυγανιά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...