Lemon Pie η Λεμονόπιτα

 

Υλικά

Για την βάση
350 γραμμ. μπισκότα digestive
115 γραμμ. βούτυρο  
Άρωμα βανίλιας
Για την κρέμα
6 αβγά
½ φλιτζάνι κορν φλαουρ
½  φλιτζάνι ζάχαρη
1 λίτρο γάλα  
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος  
χυμό από 3 λεμόνια
ξύσμα από 3 λεμόνια
Για την σαντιγί
500 γραμμ. κρέμα γάλακτος 
80  γραμμ. ζάχαρη άχνη

Λιώνετε το βούτυρο. Θρυμματίζετε τα μπισκότα σε ένα πυρέξ και ρίχνετε τη βανίλια και το βούτυρο. Τα ανακατεύετε ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και το
απλώνετε στη βάση του πυρέξ.
Σε μία λεκάνη χτυπήστε τα αβγά με την ζάχαρη και το κορν φλαουρ. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα με το φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, το χυμό από τα λεμόνια και το ξύσμα.  Αφού ζεσταθεί το γάλα το ρίχνετε σιγά- σιγά στο μείγμα με το κορν φλαουρ και μετά όλο μαζί στην κατσαρόλα, ανακατεύετε μέχρι να πήξει. Αφού κρυώσει η κρέμα το απλώνετε στη βάση του μπισκότου. Χτυπήστε την φυτική κρέμα μαζί με την άχνη ζάχαρη σε μια σφιχτή σαντιγύ και απλώστε πάνω στην κρύα κρέμα. Γαρνίρετε με ξύσμα λεμονιού.


Σχόλια