Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

Cookies με κομμάτια σοκολάτας χωρίς γλουτένη



 Υλικά

250 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
200 γραμμ. σταγόνες σοκολάτας, χωρίς γλουτένη
150 γραμμ. μαργαρίνη 
250 γραμμ. καστανή ζάχαρη
1 αβγό
1 κρόκο αβγού
1 κουτ. τσαγιού μαγειρική σόδα, χωρίς γλουτένη
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες, χωρίς γλουτένη

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ, τη μαργαρίνη και τη καστανή ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το αβγό, τον κρόκο αβγού και τη βανίλια και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.
Κλείνουμε το μίξερ, βάζουμε το μείγμα του αλεύρου και χτυπάμε σε
πολύ χαμηλή ταχύτητα, για 4-5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
Κατεβάζουμε τον κάδο, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και διπλώνουμε απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
Παίρνουμε 1 κουταλιά της σούπας ζύμη και την κάνουμε μπαλάκι. Τοποθετούμε τα μπαλάκια σε ένα ταψί φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, αφήνοντας αρκετό απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά μέσα στο ταψί και σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...