Κρέπες με Μοσχάρι και Μυρωδικά

ΥΛΙΚΑ  

12 κρέπες
750 γραμμάρια μοσχάρι ποντίκι κομμένο σε κυβάκια
1 κρεμμύδι  μέτριο, ψιλοκομμένο
2 καρότα σε μικρά κοµµατάκια
2  σέλερι ψιλοκομμένα
2  πράσα ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι λευκό κρασί  
½ φλιτζάνι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1/3  φλιτζάνι άνηθος, ψιλοκομμένος
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο  για το τηγάνι
2 αβγά
2 φλιτζάνια  γάλα
2 κουτ. σούπας βούτυρο για το πυρέξ
Μαύρο σουσάμι
Αλάτι
πιπέρι

Ετοιμάζετε το Μίγµα για Κρέπες  και ψήνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Για να κάνετε τη γέμιση ρίχνετε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και
σοτάρετε το κρεμμύδι με το κρέας για λίγο.  Σε µία κατσαρόλα βάζετε όλα τα λαχανικά σε κοµµατάκια, προσθέτετε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και νερό µέχρι να σκεπαστούν όλα τα υλικά και τα αφήνετε να βράσουν µέχρι να µαλακώσουν. Ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να εξατμισθεί το αλκοόλ και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά.
Ανακατεύετε καλά και κλείνετε το σκεύος με ένα καπάκι. Κατεβάζετε από τη φωτιά, αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει και να αναμειχθούν τα αρώματα, με κλειστό πάντα το καπάκι. Ψιλοκόβετε το κρέας, το ανακατεύετε µε τα λαχανικά και τα μοιράζετε στις κρέπες.
Γεμίζετε την κάθε κρέπα με 2-3 κουταλιές της σούπας από τη γέμιση και τις αραδιάζετε σε ένα πυρέξ που έχετε αλείψει με το βούτυρο.

Χτυπήστε ελαφρά τα αβγά με το γάλα, το αλάτι, πιπέρι και περιχύνετε τις κρέπες. Πασπαλίζετε με το σουσάμι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά, μέχρι οι κρέπες να ροδοκοκκινίσουν. Σερβίρετε όσο είναι ζεστές

Σχόλια