Τρίτη, 5 Απριλίου 2016

Ρεβιθάδα στο φούρνο με δεντρολίβανο


 
Υλικά

500 γραμμ. ρεβίθια
4  κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
4 πορτοκάλια
3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
1 κουτ. τσαγιού μπούκουβο
1 κουτ. τσαγιού κάρυ
1 φλιτζ. φρέσκο δεντρολίβανο
αλάτι
πιπέρι


Έχουμε βάλει τα ρεβίθια να μουλιάσουν για 12-14 ώρες. Την επομένη τα βράζετε για 50 λεπτα  περίπου (να μη παραβράσουν), τα σουρώνουμε και τα απλώνουμε σε ένα ταψί. Προθερμαίνετε το φούρνο
στους 160 βαθμούς. Αφαιρείτε τη φλούδα από τα δύο πορτοκάλια με ένα μαχαίρι, προσέχοντας να πάρετε μόνο το πορτοκαλί μέρος. Την κόβετε σε μπαστουνάκια. Στύβετε τα άλλα δύο πορτοκάλια και κρατάτε το χυμό. Βάζετε τα ρεβίθια σε πυρίμαχο σκεύος μαζί με τα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες και τα σκεπάζετε με νερό. Καθαρίζετε τα σκόρδα και κόβετε κάθε σκελίδα στα δύο. Προσθέτετε το χυμό, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, τη φλούδα, τη δάφνη, το μπούκουβο, το κάρυ, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε το σκεύος με το σκέπασμά του ή με αλουμινόχαρτο που κλείνετε καλά και το βάζετε στο φούρνο 3-4 ώρες. Τα βγάζουμε, τα ανακατεύουμε προσεκτικά και σερβίρουμε με δεντρολίβανο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...