Ρεβυθάδα στο φούρνο με δεντρολίβανο


 
Υλικά

500 γραμμ. ρεβύθια
4  κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
4 πορτοκάλια
3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
1 κουτ. τσαγιού μπούκοβο
1 κουτ. τσαγιού κάρυ
1 φλιτζ. φρέσκο δεντρολίβανο
αλάτι
πιπέρι


Έχετε βάλει τα ρεβύθια να μουλιάσουν απο το προηγούμενο βράδυ. Την επομένη τα βράζετε για 50 λεπτα  περίπου (να μη παραβράσουν), τα σουρώνετε και τα απλώνετε σε ένα ταψί. Προθερμαίνετε το φούρνο
στους 160 βαθμούς. Αφαιρείτε τη φλούδα από τα δύο πορτοκάλια με ένα μαχαίρι, προσέχοντας να πάρετε μόνο το πορτοκαλί μέρος. Την κόβετε σε μπαστουνάκια. Στύβετε τα άλλα δύο πορτοκάλια και κρατάτε το χυμό. Βάζετε τα ρεβίθια σε πυρίμαχο σκεύος μαζί με τα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες και τα σκεπάζετε με νερό. Καθαρίζετε τα σκόρδα και κόβετε κάθε σκελίδα στα δύο. Προσθέτετε το χυμό, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, τη φλούδα, τη δάφνη, το μπούκοβο, το κάρυ, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε το σκεύος με το σκέπασμά του ή με αλουμινόχαρτο που κλείνετε καλά και το βάζετε στο φούρνο 3-4 ώρες. Τα βγάζουμε, τα ανακατεύουμε προσεκτικά και σερβίρουμε με δεντρολίβανο .

Σχόλια