Χαλβάς με Μπανάνες και σοκολάτα



Υλικά:
6 μπανάνες
300 γραμμ. σιμιγδάλι ψιλό
570 γραμμ. γάλα
90 γραμμ. βούτυρο
150 γραμμ. ζάχαρη
4 αβγά
1 ½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι
Για την γκανας
200 γραμμ. κουβερτούρα 
200 γραμμ. κρέμα γάλακτος
300 γραμμ. αμύγδαλα χοντροκομμένα

Εκτέλεση:
Βράζετε το γάλα σε μια κατσαρόλα μαζί με το αλάτι, προσθέτετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε γρήγορα για να μην σβολιάσει. Το βράζετε για περίπου 10 λεπτά και μετά αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτετε το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη, ανακατεύετε καλά και αφήνετε να κρυώσει. Χτυπάτε τα
αβγά ελάχιστα, τα ρίχνετε στο μείγμα και ανακατεύετε.
Καθαρίζετε τις μπανάνες, τις κόβετε κατά μήκος και τις ραντίζετε με τον χυμό του λεμονιού. Βουτυρώνετε ένα ταψί ή πυρέξ, ρίχνετε την τριμμένη φρυγανιά και πάνω βάζετε μια στρώση από το μείγμα, μετά βάζετε μια στρώση από μπανάνες, ξανά μια στρώση μείγμα, μια στρώση μπανάνες και τέλος μια στρώση μείγμα.
Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά. Αφού ψηθεί το αφήνετε να κρυώσει και τοποθετείτε το γλυκό σε μια πιατέλα. Για να κάνετε  την γκανάς. Βάλτε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και βάλτε το στην φωτιά. Μόλις πάει να βράσει, κατεβαστέ το από την φωτιά, προσθέστε την σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και αναμείξτε τη μέχρι να διαλυθεί τελείως. Καλύψτε το  γλυκό με την γκανάς και ισιώστε την επιφάνειά της. Μόλις στερεοποιηθεί η γκανάς, πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα και το γλυκό είναι έτοιμο.


Σχόλια