Τυρολουκουμάδες με μαρμελάδα κρεμμυδιού

Υλικά

2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½  φλιτζάνι κρύα μπίρα  
1 κουτ. τσαγιού μπέικιν παουντερ
400 γραμμ. φέτα
Για την μαρμελάδα κρεμμυδιού
500 γραμμ. κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
αλάτι
πιπέρι
10 κουτ. σούπας ξύδι  βαλσαμικο
100 γραμμ. βούτυρο
140 γραμμ. ζάχαρη μαύρη
1 φλιτζ. Λευκό κρασί

Λιώνετε το βούτυρο σε μία βαριά κατσαρόλα και προσθέτετε τα κρεμμύδια. Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν, προσθέτετε τη ζάχαρη και
ανακατεύετε.
Προσθέτετε το ξύδι και συνεχίζετε πάνω σε μέτρια φωτιά, περιμένοντας μέχρι να εξατμισθεί. Προσθέτετε το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι και σιγοβράζετε έως ότου πήξει η μαρμελάδα.
Σε μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη μπίρα, το μπέικιν και αφήνετε το μίγμα για μισή ώρα στο ψυγείο.
Τρίβετε και ανακατεύετε τη φέτα στο χυλό. Με ένα κουτάλι παίρνετε από το χυλό και ρίχνετε μέσα στο τηγάνι.

Τηγανίζετε τους λουκουμάδες σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Τους τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί πριν τους σερβίρετε με την μαρμελάδα.

Σχόλια