Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

Αρνίσιο καρέ με κρούστα μυρωδικών και σάλτσα κρασιού

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αρνίσιο καρέ, με κόκαλο
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
3  κρεμμύδια, κομμένο σε μέτρια καρέ
3  καρότα, κομμένα σε μέτρια καρέ
300 γραμμ. πατάτες baby
1φλιτζάνι κόκκινο κρασί
3 κουτ. σούπας  βούτυρο, κρύο
Αλάτι
2-3 κουτ. σούπας κορν φλαουρ

Για την κρούστα μυρωδικών
6 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, τριμμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας βούτυρο, λιωμένο
3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας  δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας  θυμάρι, ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
αλάτι

Για να κάνετε την κρούστα μυρωδικών, σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά εκτός από τη μουστάρδα.
Αλατίζετε το αρνί και το αλείφετε από όλες τις
πλευρές με ελαιόλαδο. Τοποθετείτε τα λαχανικά σε ένα ταψί και πάνω τους ακουμπάμε το αρνί, μαζί με το κρασί και προσθέτετε νερό μέχρι την μέση. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αφού το καλύψετε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Ψήνετε για περίπου 2 ώρες (μέχρι το κόκαλο να αρχίσει να αποκολλάται από το κρέας). Ενδιάμεσα στο ψήσιμο, αλείφετε με ένα πινέλο το κρέας με τη μουστάρδα και με το μείγμα των μυρωδικών και τα τελευταία 15 λεπτά το ψήνετε στους 200 βαθμούς χωρίς αλουμινόχαρτο, μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή. 
Αφαιρείτε τα λαχανικά και ότι χυμούς μπορεί να υπάρχουν από το ταψί και τα διατηρούμε χωριστά. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το ζωμό και δένετε με λίγο κορν φλαουρ. Κόβετε το αρνίσιο καρέ σε φέτες και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού και τα λαχανικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...