Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

Σοκολατομπισκοτένια λιχουδιά

ΥΛΙΚΑ 

5 κουτ. σούπας κακάο
125 γραμμ. βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι νερό
6 κουτ. σούπας κορν φλάουερ
2 πακέτα μπισκότα πτι- μπερ
½ φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
500 γραμμ. κρέμα γάλακτος
200 γραμμ. τριμμένο αμυγδαλο

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το
κακάο, τη ζάχαρη, το κορν φλάουερ, έτσι ώστε η ζάχαρη να σπάσει τους κόκκους από το κακάο και το κορν φλάουερ, για να μην σβολιάσει η κρέμα μας.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το 1 ½ φλιτζάνι γάλα,1 φλιτζάνι νερό το μείγμα του κακάου, το βούτυρο  και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Όταν είναι έτοιμη η κρέμα, τραβήξτε την από την φωτιά και μόλις κρυώσει, ρίχνετε και τα μπισκότα τα οποία έχετε σπάσει από πριν σε 4 κομμάτια ( άτσαλα ).

Στην συνέχεια, χτυπήστε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη. 
Μόλις χτυπηθεί πολύ καλά, τη στρώνετε κι αυτή στο πυρέξ πάνω από το μείγμα με τα μπισκότα και την κρέμα. Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε και με τριμμένο αμύγδαλο.
 
Βάζετε στο ψυγείο να παγώσει και να πήξει καλά πριν σερβίρετε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...