Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

Κριτσίνια πολύσπορα



Υλικά
850 γραμμ. αλεύρι ολικής αλέσεως
15 γραμμ. αλάτι
25 γραμμ. μπέικιν πάουντερ
60 γραμμ. ζάχαρη
30 γραμμ. κονιάκ
100 γραμμ. ηλιόσπορο
60 γραμμ. λιναρόσπορο
300 γραμμ. μαργαρίνη
350 ml. νερό

Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι και τη μαργαρίνη. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική.
Πλάθεται σε φυτίλια και τοποθετείτε
σε ελαφρά λαδωμένο ταψί. Βουτάτε τα κριτσίνια στο νερό και μετά στους σπόρους, ώστε να κολλήσουν. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς, για 35-40 λεπτά.

Το βούτυρο είναι ποιο ευαίσθητο θα έλιωνε λόγο θερμοκρασίας δωματίου και η ζύμη δεν είχε την ελαστικότητα που θέλουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...