Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

Πρασοτυρόπιτα με σουσαμι

500 γραμμ. Φύλλο κρούστας
3 μεγάλα πράσα, ψιλοκομμένα
500 γραμμ. τυρί φέτα, τριμμένη
250 γραμμ. Σιμιγδάλι ψιλό
½ λίτρο γάλα
4 αβγά
ελαιόλαδο
σουσάμι


Σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα πράσα μέχρι να μαραθούν. Σε ένα πυρέξ λαδώνεται 3 φύλλα, ρίχνετε σιμιγδάλι σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζετε με τη φέτα και το πράσο. Στρώνετε ένα φύλο από επάνω, πασπαλίζετε πάλι με
σιμιγδάλι, φέτα, πράσο και επαναλαμβάνετε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Τελειώνετε με 2 φύλλα λαδωμένα και  χαράζετε σε κομμάτια. Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και περιχύνετε από επάνω, αφήνετε για 15 λεπτά για να απορροφηθεί από τα φύλλα. Πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...