Κοτόπουλο με Βίδες και Τυριά ό Γκραντέν

ΥΛΙΚΑ
1 στήθος κοτόπουλο
500 γραμμ. βίδες
2 ντομάτες μεγάλες,  τριμμένες
½  φλιτζάνι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 φλιτζάνι τυρί γκούντα, τριμμένο
2 φλιτζάνια παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι
πιπέρι


1.   Πλένετε το κοτόπουλο και το βάζετε σε μια κατσαρόλα με
αλατισμένο νερό για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να βράσει. Στη συνέχεια το στραγγίζετε, το κόβετε σε κομματάκια και το βάζετε σε ένα μπολ.
2.   Σουρώνετε το ζωμό από το κοτόπουλο και το βάζετε σε μία κατσαρόλα για να βράσετε μέσα σε αυτόν τις βίδες.
3.   Μόλις τα ζυμαρικά βράσουν, τα στραγγίζετε με ένα σουρωτήρι και τα βάζετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
4.   Ρίχνετε από πάνω τα κομμάτια του κοτόπουλου, τις ντομάτες, τον χυμό ντομάτας, το γκούντα και ανακατεύετε τα υλικά, ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
5.   Κατόπιν πασπαλίζετε την επιφάνεια με την παρμεζάνα και βάζετε το σκεύος στον φούρνο.
6.   Αφήνετε το φαγητό να ψηθεί, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδοκοκκινίσει. Βγάζετε από τον φούρνο και σερβίρετε.



Σχόλια