Αρνίσια παϊδάκια με Δυόσμο τυλιχτά σε Σφολιάτα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
8 αρνίσια παϊδάκια  
500 γραμμ. φύλλο Σφολιάτας
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μεγάλη πατάτα, βρασμένη και λιωμένη
100 γραμμ. Ψωμί, τριμμένο
2 κουτ. σούπας Δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 αβγά
200 γραμμ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
ελαιόλαδο για το ταψί
γαρνιτούρα
πατάτες και βρασμένα λαχανικά

1.   Ρίχνετε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά, το βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε την πατάτα, το ψωμί, την κεφαλογραβιέρα, τον δυόσμο και ρίχνετε, αλάτι και
πιπέρι.
2.   Προσθέτετε το ένα από τα αβγά και ανακατεύετε. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα άλλο τηγάνι και τηγανίζετε τα παϊδάκια, να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Αφήνετε να κρυώσουν.
3.   Ανοίγετε το φύλλο της σφολιάτας και χωρίζετε σε 8 τετράγωνα κομμάτια. Βάζετε στο κέντρο του κάθε κομματιού ζύμης από 1 παϊδάκι, αφήνοντας το κόκαλο έξω από τη ζύμη. Βάζετε επάνω στο κάθε μπριζολάκι τη γέμιση με την πατάτα. Αλείφετε με νερό τις άκρες της ζύμης και διπλώνετε επάνω από τη γέμιση. Πιέζετε να κλείσει καλά η ζύμη.
4.   Χτυπάτε το άλλο αβγό με λίγο νερό και αλείφετε τη ζύμη με πινέλο. Βάζετε τα μπριζολάκια σε ταψί, αφού το αλείψετε πρώτα με ελαιόλαδο.
Ψήνετε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς,  μέχρι να ροδίσει καλά η ζύμη. Βάζετε σε πιατέλα, γαρνίρετε με δυόσμο και σερβίρετε με πατάτες και βρασμένα λαχανικά

Σχόλια