Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης



ΥΛΙΚΑ
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
100 γραμμ. τυρί φέτα
1 κουτ. σούπας ρίγανη, ρίγανη
2 κουτ. σούπας δυόσμο, φρέσκο
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Ντιπ γιαουρτιού
4-5 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι


1.    Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες. Τις κόβετε στα τέσσερα και βγάζετε τα σπόρια. Τις κόβετε σε χονδρά κυβάκια μέσα σε σουρωτήρι και τις αφήνετε για 40 λεπτά περίπου να
βγουν τα υγρά τους, μαζί με αλάτι (δε τις στύβουμε). Τις ρίχνετε σε ένα μπολ, ρίχνετε το κρεμμύδι, τη ρίγανη, τον δυόσμο, το τυρί, πιπέρι και αλεύρι όσο πάρει για να γίνει ένας χυλός (όχι τόσο σφικτός όπως ο κιμάς).
2.    Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά  βάζετε αρκετό ελαιόλαδο να κάψει. Με ένα κουτάλι σούπας παίρνετε χυλό και το ρίχνετε μέσα. Κάθε κουταλιά θα είναι και ένας ντοματοκεφτές.
3.    Προσοχή να μη ρίχνουμε τις κουταλιές πολύ κολλητά γιατί θα φουσκώσει ο χυλός, και θα ενωθούν μεταξύ τους.
4.    Όταν ροδίσουν, μετά από 2 λεπτά περίπου, τους γυρίζετε από την άλλη πλευρά. Τους βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να φύγουν τα πολλά λάδια. Σερβίρετε με φέτες λεμονιού και λίγο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο.
5.    Για το ντιπ γιαουρτιού, ανακατεύουμε όλα τα υλικά.





Σχόλια