Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016

Κανελόνια με κιμά και Σάλτσα Ντομάτας

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
1 πακέτο Κανελόνια
100 γραμμ. Κεφαλοτύρι, τριμμένο
Για την γέμιση:
1/2 κιλό κιμά ανάμικτο (μοσχάρι και χοιρινό)
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 ντομάτα, τριμμένη
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι μουστάρδα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
γαρνιτούρα
κόκκους πιπεριού με φύλλα μέντας

1. Ρίχνετε σε ένα τηγάνι τον κιμά και σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτετε το κρεμμύδι και ανακατεύετε. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την ντομάτα, τον μαϊντανό, την μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσει για15 λεπτά.
2. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφού κρυώσει το μίγμα προσθέτετε την κεφαλογραβιέρα.
3. Γεμίζετε τα Κανελόνια με ένα μικρό κουταλάκι και τα στρώνετε σε ένα λαδωμένο πυρέξ, έτσι ώστε να έχουν λίγη απόσταση μεταξύ τους, γιατί με το
ψήσιμο φουσκώνουν.
4. Στην συνέχεια περιχύνετε την σάλτσα, έτσι ώστε να σκεπαστούν καλά όλα τα Κανελόνια. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
5. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζετε τα Κανελόνια με κεφαλοτύρι και ψήνετε για ακόμη 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν


Σημείωση : για να κάνετε σάλτσα ντομάτας θα χρειαστείτε,
    400 γραμμ. Ντομάτες ώριμες,  ψιλοκομμένες
    1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
    1 κ. τσαγιού βασιλικό
    1 κ. σούπας μαϊντανό
    1 κ. τσαγιού φρέσκο κόλιανδρο
    1 κ. τσαγιού ζάχαρη
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    ελαιόλαδο

1. Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι.
2. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, το βασιλικό, το μαϊντανό, το φρέσκο κόλιανδρο, ½ φλιτζάνι νερό, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε.
3. Σκεπάζετε το κατσαρολάκι και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να πήξει.


Tips.
Η γέμιση πρέπει να είναι σφιχτή. Αν για κάποιο λόγο είναι ρευστή, προσθέτετε λίγη φρυγανιά τριμμένη.
Αν περισσέψει γέμιση, τη συντηρείτε στο ψυγείο και την χρησιμοποιείτε ως σάλτσα για τα ζυμαρικά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...