Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

Νηστίσιμη σοκολατόπιτα ( Fudge)

ΥΛΙΚΑ 

3 φλιτζ. Αλεύρι
1 ½  φλιτζ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1 ½  φλιτζ. νερό
½  κουτ. τσαγιού μαγειρική σόδα
½ κουτ. τσαγιού αλάτι
5 κουτ. σούπας κακάο
250 γραμμ. Μαργαρίνη λιωμένη

Για το σιρόπι σοκολάτας
1 ½  φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. νερό
3 κουτ. σούπας κακάο
1 βανίλια
1 κουτ. σούπας  μαργαρίνη
1 κουτ. σούπας γλυκόζη

Για την γκανάζ
 (επικάλυψη)
200 γραμμ. Κουβερτούρα σε κομμάτια
400 γραμμ. κρέμα γάλακτος  φυτική
1 κουτ σούπας μαργαρίνη
2 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την βάση, ανακατεύετε όλα τα
υλικά μαζί με σύρμα σε ένα μπόλ και ρίχνετε σε ταψί 25χ30. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά στις αντιστάσεις. Όταν βγάλετε το ταψί από τον φούρνο, τρυπήστε την επιφάνεια με ένα πιρούνι  και αφήστε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς. Για το σιρόπι σοκολάτας βράζετε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά μέχρι να έχετε ένα αραιωμένο σιρόπι και σιροπιάζεται αμέσως το γλυκό. Για να κάνετε την γκανάζ, ζεσταίνετε την φυτική κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι, μαζί με την μαργαρίνη και την άχνη ζάχαρη και την ρίχνετε μέσα στην κουβερτούρα, ανακατεύετε μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιογενές σοκολατένιο μείγμα. Στην συνέχεια απλώνετε την γκαναζ, αφού έχει κρυώσει, επάνω στο γλυκό. Νηστίσιμη σοκολατόπιτα, έτοιμη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...