Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

Βασική συνταγή gingerbread

Υλικά

900 γραμμ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουτ. τσαγιού  τζίντζερ σε σκόνη
2 κουτ. τσαγιού μαγειρική σόδα
1 κουτ. τσαγιού κανέλα σε σκόνη
1 κουτ. τσαγιού γαρύφαλλο σε σκόνη
½ κουτ. τσαγιού αλάτι
130 γραμμ. Βούτυρο
450 γραμμ. Άσπρη ζάχαρη
2 αβγά
2 κουτ. σούπας νερό
175 γραμμ. Μελάσα ή μέλι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.


Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, ρίχνετε τα αβγά με το νερό και συνεχίζετε το ανακάτεμα, προσθέτετε το τζίντζερ, την σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το
αλάτι, την μελάσα και ανακατεύετε καλά. Στην συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι σιγά-σιγά και σταματάτε το ανακάτεμα μόλις αποκτήσετε μια δεμένη μαλακή ζύμη. Τυλίγετε την ζύμη με μια μεμβράνη και την αφήνετε για μισή ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.  Βγάζετε από το ψυγείο, ανοίγετε ένα λεπτό φύλο με έναν πλάστη και με διάφορα κουπάτ κόβετε σχήματα και τα τοποθετείτε σε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και σε απόσταση μεταξύ τους. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις του για 8-10 λεπτά. Αφήνετε τα μπισκότα να κρυώσουν για 5 λεπτά και στην συνέχεια τα αποθηκεύετε σε αεροστεγές μέρος. Μπορείτε να τα διακοσμήσετε με Ζαχαρόπαστα, royal icing και διάφορα κουφετάκια της αρεσκείας σας. Καλή διασκέδαση!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...