Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014

Cupcakes με λιαστή ντομάτα, βασιλικό και κρέμα φέτας

Υλικά:

170 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. τσαγιού μπέικιν πάουντερ
½ κουτ. τσαγιού σόδα
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. τσαγιού αλάτι
1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
¾ φλιτζανιού γάλα
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια
4 κουτ. σούπας  φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
1 μικρή σκελίδα σκόρδο, τριμμένο
½  κουτ. Τσαγιού τριμμένο πιπέρι
Για την κρέμα φέτας
150 γραμμ. φέτα
100 γραμμ. γιαούρτι, στραγγιστό
λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
τριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:


Ψιλοκόβετε τη ντομάτα, την αλατίζετε και τη βάζετε σ’ ένα σουρωτήρι να στραγγίσει τα υγρά της για 10 λεπτά. Σε ένα μίξερ ανακατεύετε το
αβγό, το γάλα, το λάδι, το πιπέρι και το σκόρδο. Ρίχνετε το αλεύρι, με το μπέικιν, τη σόδα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτετε την ψιλοκομμένη ντομάτα με το βασιλικό και ανακατεύετε απαλά μ’ ένα κουτάλι. Βάζετε στις 7 θήκες χαρτάκια, μοιράζετε το μείγμα και ψήνετε για 7-8 λεπτά, στο  cupcake maker της Petra. Για να κάνετε την κρέμα φέτας, τοποθετείτε στο multi τη φέτα, το γιαούρτι, το βασιλικό και το πιπέρι. Πολτοποιείτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Πριν τα σερβίρετε, τα γαρνίρετε με την κρέμα φέτας. Καλή απόλαυση !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...