Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014

Cupcakes βανίλια με butter cream σοκολάτας

Υλικά:

125 γραμμ. μαργαρίνη
125 γραμμ. ζάχαρη
125 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 μεγάλα αβγά
3 κουτ. σούπας γάλα
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
½ κουτ. σούπας μαγειρική σόδα
2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες σκόνη

Για την butter cream:
180 γραμμ. μαλακό βούτυρο
360 γραμμ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
2 κουτ. σούπας κακάο
4 κουτ. σούπας βρασμένο νερό

Εκτέλεση:

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Στον κάδο του μίξερ βάζετε τα αβγά και τα χτυπάτε πολύ καλά, ρίχνετε την
μαργαρίνη σε μικρά κομμάτια και χτυπάτε για 3 – 4 λεπτά. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν, την σόδα, το γάλα, την βανίλια και χτυπάτε το μείγμα στο μίξερ, μέχρι να αφρατέψει. Βάζετε στις 7 θήκες χαρτάκια, μοιράζετε το μείγμα και ψήνετε για 7-8 λεπτά, στο  cupcake maker της Petra. Τα αφήνετε για 5 λεπτά να σταθούν στη φόρμα και τα βγάζετε σε σχάρα να κρυώσουν.  Για την buttercream,  διαλύεται το κακάο στο βραστό νερό και αφήνετε να κρυώσει καλά. Ανακατεύετε το βούτυρο με την άχνη και προσθέτετε το διαλυμένο κακάο. Χτυπάτε καλά το μείγμα, ώστε να αφρατέψει.
Όταν κρυώσουν τα cupcakes γαρνίρετε με την buttercream, με πολύχρωμα κουφετάκια, με τρούφα χρωματιστή, σταγόνες λευκής ή μαύρης σοκολάτας.Καλή απόλαυση !!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...