500
γραμμ. Μαργαρίνη soft
αλατισμένη
350
γραμμ. Ζάχαρη
3-4
αβγά
500
γραμμ. φαρίνα
Εκχύλισμα
πορτοκαλιού
Ξύσμα
από ένα πορτοκάλι
Για την butter cream:
180
γραμμ. μαλακό βούτυρο
360
γραμμ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
2 κουτ.
σούπας κακάο
4 κουτ.
σούπας βρασμένο νερό
Όλα τα υλικά
πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Στον κάδο του μίξερ βάζετε την
μαργαρίνη με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε πολύ καλά, ρίχνετε τα αβγά και χτυπάτε
για 3 – 4 λεπτά. Προσθέτετε την φαρίνα, το ξύσμα και το εκχύλισμα πορτοκαλιού,
χτυπάτε το μείγμα στο μίξερ, μέχρι να
αφρατέψει. Βάζετε στις 7
θήκες
χαρτάκια, μοιράζετε το μείγμα και ψήνετε για 7-8 λεπτά, στο cupcake maker της Petra. Τα αφήνετε
για 5 λεπτά να σταθούν στη φόρμα και τα βγάζετε σε σχάρα να
κρυώσουν. Για την buttercream, διαλύεται
το κακάο στο βραστό νερό και αφήνετε να κρυώσει καλά. Ανακατεύετε το βούτυρο με
την άχνη και προσθέτετε το διαλυμένο κακάο. Χτυπάτε καλά το μείγμα, ώστε να
αφρατέψει.
Όταν
κρυώσουν τα cupcakes γαρνίρετε με
την buttercream, με
πολύχρωμα κουφετάκια, με τρούφα χρωματιστή, σταγόνες λευκής ή μαύρης σοκολάτας. Καλή απόλαυση !!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου