Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013

Φλάν με ξινόμηλο (μεξικάνικο γλυκό στην χύτρα)

Για το πρώτο μείγμα
4 φέτες του τοστ ολικής αλέσεως, κομμένες σε κυβάκια
1 ξινόμηλο, κομμένοσε κυβάκια
100 γραμμ. μαύρη ζάχαρη
2 κουτ. σούπας κανέλα
2 βανίλιες
Για το δεύτερο μείγμα
350 ml. γάλα πλήρες
4 αβγά
60 γραμμ. Μαύρη ζάχαρη
1 βανίλια
Για την σάλτσα γιαουρτιού
300 γραμμ. Στραγγιστό γιαούρτι
60 γραμμ. Μέλι
Ελάχιστο αλάτι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
60 ml. νερό





Ανακατεύετε όλα τα υλικά από το πρώτο μείγμα σε ένα μπολ και σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύετε με ένα σύρμα, όλα τα υλικά από το δεύτερο μείγμα για 3 λεπτά επάνω στην φωτιά. Παίρνετε μπολάκια σιλικόνης και γεμίζετε μια κουταλιά από το πρώτο μείγμα, συμπληρώνετε με το δεύτερο μείγμα, μέχρι να καλειφθούν τα ¾ της σιλικόνης. Γεμίζετε την χύτρα με νερό στο 0,50 ml. , τοποθετείτε τα μπολάκια στο τρυπητό σκεύος της χύτρας και το βάζετε επάνω στην ειδική βάση του, μέσα στην χύτρα. Κλείνετε την χύτρα, την ρυθμίζετε στο 2 και βράζετε για 5 λεπτά. Για να κάνετε την σάλτσα γιαουρτιού ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και σερβίρετε μαζί με τα φλάν. Αν θέλετε να κάνετε τα φλάν στον φούρνο, τοποθετείτε τα φορμάκια σιλικόνης σε ένα ρηχό ταψί με νερό, που φτάνει στα ¾ των τοιχωμάτων τους και τα ψήνετε στους 170 βαθμούς για 30-40 λεπτά, ώσπου να πήξει το μείγμα. Καλή απόλαυση!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...