Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013

Μούς βανίλια

Υλικά

4 ασπράδια αβγών, βιολογικά
125 γραμμ. ζάχαρη
500 ml. Φυτική κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σαντιγύ
1 μπαστουνάκι φρέσκια βανίλια
½ κουτ. τσαγιού αλάτι


Αφήνετε τα ασπράδια έξω από το ψυγείο για μια ώρα και τα χτυπάτε στο μίξερ με το αλάτι, στην δυνατή ταχύτητα, μέχρι να
ασπρίσουν και να πήξουν. Ρίχνετε σταδιακά τη ζάχαρη. Σχίζετε το μπαστουνάκι της βανίλιας και με τη λάμα του μαχαιριού αφαιρείτε προσεκτικά τους σπόρους, προσθέτετε στη μαρέγκα και ρίχνετε λίγη-λίγη  την κρέμα σαντιγύ. Ανακατεύετε πολύ ελαφρά το μείγμα, προς μια κατεύθυνση.
Βάζετε σε ποτήρια του μαρτίνι και  αφήνετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει. Καλή απόλαυση !!  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...