Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

Ζαχαρόπαστα-βατραχάκι



Υλικά

20 γραμμ. ζελατίνη σε σκόνη η 10-12 ζελατίνες
70 γραμμ. νερό κρύο
180 γραμμ. γλυκόζη 
15 ml. Γλυκερίνη ( την βρίσκουμε σε φαρμακεία)
30 γραμμ. Μαργαρίνη
2 βανίλιες  
2.600 γραμμ.
 Άχνη ζάχαρη


Σε ένα Μπαιν Μαρί διαλύετε την ζελατίνη στο κρύο νερό και το βάζετε σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας την γλυκόζη, τη γλυκερίνη, την μαργαρίνη, τις βανίλιες και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε ένα βαθύ μπολ

κοσκινίζετε την άχνη και ρίχνετε το χλιαρό μείγμα με την γλυκόζη. 

Ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι και μετά ζυμώνετε με τα χέρια. Αν κολλάει προσθέτετε λίγη άχνη για να ζυμωθεί καλά και να γίνει λεία η Ζαχαρόπαστα. 











Εάν θέλετε να κάνετε την Ζαχαρόπαστα καφέ, αφαιρείτε την μισή ποσότητα την άχνης και προσθέτετε κακάο σκόνη. Για να χρωματίσετε την Ζαχαρόπαστα γενικά, χρησιμοποιήστε φυτικά χρώματα ζαχαροπλαστικής. Παρακάτω σας δείχνω πως με πολύ εύκολες κινήσεις μπορείτε να κάνετε ένα βατραχάκι. Καλή απόλαυση!!

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...