Κυριακή, 7 Απριλίου 2013

Cinnamon

Για την Ζύμη

650 γραμμ. αλεύρι

2 φακελάκια μαγιά ( 16 γραμμ. )

230 γραμμ. χλιαρό γάλα

130 γραμμ. ζάχαρη

80 γραμμ. μαργαρίνη

2 αβγά

1 κουτ. τσαγιού αλάτι

Για την γέμιση

220 γραμμ. καστανή ζάχαρη

4  κουτ. σούπας κανέλα

120  γραμμ. μαργαρίνη λιωμένη

Για την σάλτσα τυριού

120 γραμμ. μαργαρίνη

220 γραμμ. άχνη

130 γραμμ. τυρί φιλαδέλφεια

1 κουτ. τσαγιού αλάτι

2 βανίλιες



Σε ένα μικρό μπόλ ρίχνετε το χλιαρό γάλα μαζί με την μαγιά και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαργαρίνη και τα αβγά.

Προσθέτετε το γάλα με τη μαγιά και ζυμώνετε καλά φτιάχνοντας μια ζύμη την οποία αφήνετε σκεπασμένη για 1 ½  ώρα σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.

Όταν έχει φουσκώσει η ζύμη, την ξαναζυμώνετε και την ανοίγετε σε ορθογώνιο φύλλο.

Αλείφετε το φύλλο με τη μαργαρίνη και πασπαλίζετε με το μείγμα ζάχαρης - κανέλας σε όλη την επιφάνεια.

Τυλίγετε το φύλλο προσεχτικά σε ρολό και το κόβετε σε κομμάτια 4 εκ..

Τοποθετείτε τα ρολάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα, σε απόσταση γιατί φουσκώνουν πολύ και τα αφήνετε  για 30-35 λεπτά.

Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Για να κάνετε την σάλτσα, βάζετε σε ένα μίξερ την μαργαρίνη μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια πηχτή σάλτσα.

Όταν ψηθούν τα cinnamons και καθώς είναι ζεστά τα αλείφετε με τη σάλτσα τυριού. Καλή απόλαυση!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...